Cykeldagbok

Här kan du föra dagbok över den sträcka du cyklar varje dag. Du kan också se vad du sparar på att cykla istället för att använda bilen.

Standardvärdet för kilometerkostnaden gäller för en fem år gammal, helförsäkrad VW Golf. Kilometerkostnaden är framtagen med hjälp av Konsumentverkets bilkalkyl.

Kilometerkostnaden för att köra bil varierar naturligtvis med vilken bil du kör, vilken försäkring du har och vilka kringkostnader som dina vanor medför i form av parkeringsavgifter, parkeringsböter m m. Du kan själv räkna ut vad just din bil kostar att köra med hjälp av Konsumentverkets bilkalkalkyl och skriva in det värdet i dagboken. Gå till Konsumentverkets bilkalkyl

Men cykelkostnaden då undrar någon? Räkna med att en cykel håller cirka 10 till 15 år om den sköts. Själva underhållet är mycket billigt om man lär sig att göra enklare cykelvård själv. Bilar har ofta oförutsedda kringkostnader, typ tillfälliga parkeringar, p-böter, biltvätt m m som för de flesta med marginal täcker kostnaden för cykeln, så cykelns kostnader kan man faktiskt bortse ifrån i detta sammanhang.

Ny användare? Ange din epost och välj ett lösenord nedan:

Epost:

Lösenord:


Kom ihåg användarnam och lösenord (Cookie).

Befintlig användare? Logga in med din epost och ditt lösenord nedan:

Epost:

Lösenord:


Kom ihåg användarnam och lösenord (Cookie).

Glömt lösenordet? Ange din epost nedan så skickas ditt lösenord:

Epost: