Cykelguiden - Veolia stoppar cykel på tåg

<< Artiklar & reportage

Veolia stoppar cykel på tåg

Veolia har tillåtit cykel på tåg på vissa avgångar på linjen Stockholm- Malmö. Den servicen kommer att upphöra.

Enligt Veolias presstjänst har Veolia beslutat att inte längre ta med cyklar på tåglinjen Stockholm-Malmö. Veolia har hängt på en godsfinka på vissa tåg som trafikerat linjen, men eftersom alltför få cyklister har utnyttjat möjligheten har Veolia beslutat att upphöra med tjänsten och godsfinkan har lagts i malpåse.

SJ har redan tidigare beslutat att upphöra med att ta med cykel på tåg så nu finns det inga fjärrlinjer i Sverige som tar cyklar.

Bo Dellensten

2012-05-21


Kommentarer

2012-07-02 - 09:59:50
Det är så sorgligt att läsa att det är så svårt att få med cykeln på tåg. Reste själv så sent som igår med TiB och tog då med cykeln gratis.

I sammanhanget borde man uppmärksamma att det finns vissa startsträckor att överbrygga för att få igång den ypperliga kombinatioen cykel+ tåg. Möjligheten att få med en cykel på Veolias tåg var i det närmaste okänd i min bekantskapskrets och på likande sätt är det med andra tåglinjer i landet som accepterar cyklar (t ex Krösatåg, TiB och X-trafik). Vad som skulle behövas är en instruduktionskampanj och kanske ett krav att samtliga operatörer måste erbjuda plats för minst en cykel per ett visst antal sittplatser. Folk funderar ju knappast på att ta med cykeln på tåget vilket jag tror mycket beror på SJ:s fientliga inställning i ämnet.
Magnus Billberger / Falun

2013-06-24 - 12:57:55
I södra Tyskland är det betydlig vanligare med cykel på tåg. Jag bor för tillfället i Baden-Wütternberg och i den regionen ser jag ofta resenärer med cykel. På vissa tåg står det 'max 5 cyklar' utanpå tågvagnarna. Hoppas Sverige kan lära sig av sin granne i söder!
Katarina Lundberg / Trossingen

Kommentera artikeln
Din kommentar:
Epost:
Namn:
Ort:
Säkerhetsfråga: Vad blir elva och elva tillsammans?
Svara här:
 
Vi visar ej din epost på hemsidan.
Alla kommentarer granskas av oss innan de publiceras.